2011. július 25., hétfő

HOHL, LUDWIG - A MUNKÁRÓL, A HALÁLRÓL - Jelenlegi ára: 2 966 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
241867
HOHL, LUDWIG
A MUNKÁRÓL, A HALÁLRÓL
,, Hohl gondolkodó, mi, ha a gondolkodást pontosan meghatározzuk, nem vagyunk azok. Hohl szükségszerű, mi véletlenszerűek vagyunk. Mi dokumentáljuk az emberit, Hohl szaván fogja azt. Nehéz őt kibírni. El kell őt fogadnunk, hogy megérthessük, amit tesz. Aki magának követeli az igazságot, az másoktól is elvárja. Ha hátat fordítanánk neki, saját magunknak fordítanánk hátat. Sok írót ismerek, de Ludwig Hohl az egyetlen, akivel szemben lelkiismeretfurdalásom van. Képtelen vagyok felnőni hozzá. " Friedrich Dürrenmatt
A svájci német nyelvű irodalom enfant terribleje 1904. április 9-én születik a Glarus kantonbeli Netstalban. 1931-től hét évig Hágában él. Mostoha anyagi körülményei ellenére - vagy éppen ezeknek köszönhetően -, 1934 és 1936 között megírja terjedelmes - sokak számára korszakalkotóan fontos, egyesek szerint értéktelen - főművét, a Die Notizen oder Von der unvoreiligen Versöhnungot (Feljegyzések avagy az elnemsietett kibékülésről).
Hohl életművének központi témája a munka. Feljegyzéseit a munkáról szóló fejezettel kezdi; az élet rövidségére utalva figyelmeztet: nem szabad elfecsérelnünk a számunkra kimért véges időt. Értékesen, "értéket akarva" élni számára annyi, mint a felismerés és a munka bűvöletében élni.
1954 és 1975 között, huszonegy évig egy genfi pincében él. Feltehetően ennek (is) köszönhető, hogy az irodalmi közélet különc, magának való, iszákos, kötekedő emberként tartja számon, akinek szigorú racionalitással, magas színvonalon megírt műve soha sem fog eljutni a szélesebb olvasóközönséghez.
Rendkívüli állapotoktól és sorscsapásoktól terhes életét példás sztoicizmussal éli le, semmi sem tarthatja vissza, hogy az írásra, művére koncentráljon. Legfontosabb értékei: eredetiség, őszinteség és szavahihetősége; hitének alappillére: a józan ész.
Megalkuvásokat nem tűrő, intenzív, néhány emberre koncentráló magánéletét, az őt körülvevő világot, az aktuális társadalmi eseményeket, a korszellemet mellőző alkotói munkásságát csak íróbarátai méltányolták.
"Ludwig Hohl soha sem akart megfelelni a szellemi piac keresletének, ma sem akar - mégis, vagy talán éppen ezért műve ma is nagyon értékes, bár még a felfedezendő alkotások listáján sem szerepel; ez a mű évtizedek óta megállja a helyét. Hány olyan alkotásról mondhatnánk ezt el, amelyet nem tart folyamatosan divatban a hírnév? Olyan műről van szó, amely a harmincas években keletkezett, a világháború előtt, vagy az irodalmi időszámítás szerint: a Kafka-áttörés előtt, némely klasszikus tündöklése és bukása előtt, egy Wittgenstein posztumusz megkoronázása előtt, a középszerűek körében ma már kötelezőnek számító nyelvi kísérletezés előtt, a >>szöveg mennybemenetele előtt, noha nem profétikus mű, tehát nem posztumusz aktuális, nem azért maradandó, mert igazolta a kortörténet, hanem mert ma is életképes, akár évtizedekel ezelőtt, és olvasmányos, mintha ma keletkezett volna, félreeső-jelenlevő, >>hírnévtelen, de létező, nyelvezete friss, és én azt hiszem, hogy ez a nagyság ismérve" - írta róla Max Frisch.
Fordította Hajdú Farkas-Zoltán
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 2 966 Ft

Az aukció vége: 2011-07-29 16:04
. HOHL, LUDWIG - A MUNKÁRÓL, A HALÁLRÓL - Jelenlegi ára: 2 966 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése